Bra saker att hitta på denna sommaren

Jobbar du som lärare, så har du ofta ganska lång ledighet. Inte lika länge som alla skolbarn, men ändå. Släpp alla tankar på skolan och skolmöbler (läs mer på Cadiform). Satsa istället på att hitta på roliga saker denna sommar. Jag ska ge dig ett gäng med bra tips tänkte jag.

Kul grejer för sommaren

En skoj sak att göra är att ta en spontan roadtrip. Utan mål. Låt vägen och själva körandet/åkandet vara målet. in roligaste resa i sommar har troligtvis ingen slutdestination. Den kan gå av stapeln i morgon bitti eller nästa vecka, tanken är att den ska vara helt oplanerad. Det är bara att packa väskan och hämta kompisarna när du kommer på idén.

Måndagar under resten av året är förknippat med ångest hos många. Men nu, under semestern, ta olagligt långa frukostar på måndagen. 

Ät picknick i solnedgången med någon du tycker om. Packa ner en filt, en picknickkorg fylld med delikatesser och njut!

Låtsas vara turist i din egen stad. Det är kanske så att du har en massa sevärdheter där du bor? Eftersom man lätt kan bli hemmablind kan du låtsas vara turist i din egen stad. Kanske upptäcker du nya smultronställen eller bli kär i din hemstad på nytt? Alla kommuner i Sverige anordnar olika aktiviteter under sommaren. Så börja med att gå in på din kommuns hemsida och se vad du kan göra närmsta veckan. 

Sen, hitta på det du känner för, när du känner för det!

27 Jan 2023