Älskar du att sy med symaskin?

Att sy med symaskin, det är ofta något man får lära sig redan i skolan då man har syslöjd. För den som har fallenhet för det och gillar att göra det är det inte fel att satsa på att skaffa en symaskin att ha hemma. Till det är det bra att använda ett symaskinsbord. Ett symasskinsgbord är bra även för skolan och syslöjdssalen. Det kan vara en mycket god idé att satsa på ett rymligt bord med stor rörlighet och extra plats för sytillbehör. Om du ska ha det hemma, välj då a en modell som kan fungera både som symaskinsbord och ett vanligt skrivbord eller arbetsbord. 

Klippa tyg på enkelt sätt

När man ska sy, så behöver man tygstycken. Det klipps ofta ut från stora rullar. För att det ska vara så enkelt som möjligt att göra det och för att slippa sitta på golvet så kan det vara bra att satsa på ett så kallat klippbord. Ett klippbord kan även användas för att nåla samman tygerna på och så vidare. 

Lär dig sy med symaskin

Om du inte minns så mycket av syslöjden i skolan, men är sugen på att börja sy med symaskin, se då till att köpa hem en! Det finns massa bra böcker inom ämnet samt att det även finns tips på nätet samt videos. Sen finns det även kurser att gå inom detta med att sy, både med maskin och med andra metoder. 

10 Nov 2020