Välgörenhet

Ett annat ord för antroposofi? Välgörenhet! Att vilja göra något för andra utan egen vinning är väl en ganska rak och tydlig beskrivning av vad välgörenhet innebär. Det blir invecklat när egen vinning blandas in, men det kan fortfarande - ibland - handla om välgörenhet. Det är inte ett helt enkelt samtalsämne. Jag tänker som så att om någon som behöver något också får något utan bekostnad så spelar det väl egentligen ingen roll om det finns vinning för givaren eller ej? 

Välgörenhet och vinning hand i hand?

Det finns väldigt många företag som ägnar sig åt välgörenhet och då är det oftast deras kunder som står för välgörenheten, men i företagets namn. Det är ju inte helt dumt egentligen, särskilt inte i dagens extrema konsumtionssamhälle. Jag stötte själv nyligen på just ett sådant företag; som ägnar sig åt välgörenhet samtidigt som de skor sig på produkter som säljer bra. Läs gärna mer om det specifika företaget här: fitline bidrag.

En hjälpande hand räcker inte långt idag

Det är ju även så att den andra sidan av myntet säger att de som drar in en massa pengar kanske har en skyldighet att ägna sig åt välgörenhet parallellt. Kanske finns det alltid vinning bakom välgörenhet, för annars hade den inte existerat. Inte i dagens samhälle i alla fall, där allting kostar. Annat var det förr när en hjälpande hand ibland kunde räcka för att kallas välgörenhet...

25 Aug 2017