Att söka jobb

En viktig del av livet, det är att ha ett jobb. Gärna då ett jobb man trivs med. Kanske du har utbildat dig inom något och ska söka jobb nu, eller så vill du byta karriär. Hur gör man då för att söka och få det jobb  man vill ha? En vän till mig gjorde helt sonika så att han kontaktade ett antal företag för att se om de kunde ge honom ett jobb. Ett av dessa var Vecto, läs mer om dem via länken. Det är ett bra sätt att få jobb på, att kolla av med olika företag. Annars är det ju annonser på nätet som du kan hitta och svara på. 

Sök jobb på rätt sätt

Det finns flera bra kanaler på nätet där det läggs ut jobb. När du sedan ska söka ett eller flera så är det bra att se till att du har ett CV som är uppdaterat. I det så ska du ha med dina tidigare arbeten och utbildningar. Därtill bör du skriva ett personligt brev. Skicka inte samma brev till alla, utan skriv ett nytt till varje arbetsgivare. Du kan då skriva hur du hittade jobbet, vilka kvaliteter du har och hur de passar in på det arbete du söker.

Om du sedan får komma på en intervju, så är det bra att förbereda dig för den på bra sätt. Det gäller att du under en kort tid kan visa upp dina bästa sidor så att de känner att det är dig de vill anställa. 

 

 

 

22 Oct 2019