Bakfylla, går det att slippa det?

Att bli bakfull, det är mindre kul, men det har hänt de allra flesta minst en gång tror jag! Man tar det där extra glaset på festen fast man inte borde. Men går det att undvika att bli bakis? En del säger att man ska hålla sig till ljus alkohol, eftersom mörk alkohol bidrar till mer huvudvärk. Detta beror tydligen på att alkohol som är mörk, till exempel rött vin, whiskey, cognac och andra mörka alkoholdrycker innehåller flera hundra olika ämnen, som avger biprodukter när alkoholen tillverkas. Dessa biprodukter är inte bra för kroppen. I ljus alkhol är det mindre av dem och ger då alltså mindre baksmälla. Jag själv har aldrig testat om detta stämmer, jag brukar istället satsa på en vätskeersättning som heter resorb. Det funkar i alla fall för mig!

Satsa på vätskeersättning och sömn!

Om du verkligen vill vara säker på att undvika baksmälla så kan du köpa resorb på nätet eller så låter du bli att dricka alkohol överhuvudtaget. Det finns inga genvägar till att bota baksmälla, glöm alla tips på nätet, de flesta hjäper inte. Att äta råa ägg får dig bara att må mer illa och för att inte tala om vilken dum idé det är att ta en återställare.

Om du inte har resorb hemma, och är bakis, så är det främst vila samt äta riktig lagad mat du bör göra för att må bättre. Passa på att se en bra film, eller två om du ändå lägger dig på sofflocket.

21 Mar 2017