Börjar du få svårt att läsa tidningen?

Kanske det är så att du känner att du tycker det är svårt att se vad som står i tidningen? Eller när du ska läsa något överhuvudtaget? Kanske det är läge att fundera på att skaffa läsglasögon.  Sämre syn är något som kan komma med åldern. Synen försämras eller ändras då du blir äldre. Många personer som är 40 år och över känner av att de kan få ett behov av läsglasögon. Sedan så påverkas även vår syn av att vi ofta sitter vid en skärm, så som tv, surfplatta, mobil och dator. 

Gå till en optiker

Det är viktigt att vara rädd som sin syn, det är ett av våra viktigaste sinnen. Det kan vara en gid idé att minst en gång per år gå till en optiker, även om du alltid haft god syn. Det för att i tid upptäcka om det blir förändringar med synen eller om du drabbats av en ögonsjukdom. Du bör alltså inte vänta tills det är svårt att se, utan gå innan! Hos optikern kan du få reda på om det är dags för läsglasögon eller om det är en viss styrka som du ska ha. 

Du måste inte köpa dina glasögon hos optikern om du inte vill. Du kan begära ut ditt synrecept som det heter och sedan köpa glasögon på nätet. Det är oftast billigare att göra det. Ett bra ställe med glasögon är extraoptical.se. Hos dem finns det en massa olika glasögon. 

14 Jul 2020