Elpriserna - Lägsta på flera år

El, det är något alla hushåll har behov av idag. Därmed behövs även ett elavtal. Elpriserna har genom åren gått både upp och ner. Under förra året så kom det upp att det var det lägsta elpriset på 20 år. Anledningen till detta ska ha berott på att det var en minskad efterfrågan på grund av Coronakrisen. Dock höll detta inte i sig. Även om det var det lägsta på flera år, förra året, så är det nu, 2021 högre priser, då det rusade upp igen. Så nu är det snarare det högsta elpriset någonsin på 5 år. 

Anledningen till att priserna åter igen stigit har bland annat berott på kallt väder i kombination med att vattenkraftsproducenterna kunnat hålla igen sin produktion. BNär elanvändningen ökar och industrin drar igång sin produktion stiger priset. Mindre blåst bidrar även det till högre elpriser när vindkraftsproduktionen minskar.

Hitta billiga elavtal

Även om det blivit dyrare igen med el så går det att hitta förmånliga elavtal där det blir billigare för dig än vad du kanske har idag. För att hitta bästa och billigaste elen är det bra att jämföra olika elbolag. På Crediwizz.com kan du göra just det, jämföra olika bolag och olika priser. 

Det kan vara bra att även försöka minska din elkonsumtion. Det genom att duscha snabbare, inte ha på apparater i stand by läge samt att det även finns annat att göra för att använda mindre el.

27 Mar 2021