En bra utbildning kan man komma långt med

En utbildning är alltid bra att ha, om man vill ha ett bra yrkesliv. En del vet redan tidigt vad de vill jobba med och väljer då gymnasie utifrån det. Andra kommer på det längs med vägen och lägger ner energin på högskolestudier istället. Sedan finns det de som utbildar sig till ett yrke, börjar jobba med det för att känna att det var inte för dem. Men då kan man utbilda om sig, så det är ingen fara på taket. Det går att byta bana när som helst i livet. En bra utbildning att välja, är optikerutbildning. Man kan då läsa till optiker på universitetet. Optiker är ett så kallat Legitimationsyrke, vilket innebär att en optiker lyder under hälso- och sjukvårdslagen och står under Socialstyrelsens tillsyn. Man kan även starta eget som optiker.

Utbilda sig vidare

Som optiker kan man gå optikerutbildning hos olika instanser för att lära sig mer. Om man inte vill jobba som optiker men gillar ändå att ha hand om rådgivning, kundkontakt och mode, så kan du satsa på en YH-utbildning som kvalificerad säljare för optikbranschen.Yrket passar den som tycker om försäljning, hantverk och att kunna hjälpa och vägleda andra människor. Denna utbildning är över ett år.

Olika vägar att gå

Om man kommer på senare i livet att man vill byta bana och utbilda om sig så finns det många olika vägar att gå. Det är Komvux, YH, lärling, högskola och så vidare. Allt beror på vad du vill bli!

11 Jan 2019