Gå fallskyddsutbildning och andra kurser

Ny kunskap är alltid bra att fylla sin hjärna med. Särskilt om du arbetar inom ett yrke och har behov av att lära sig säkerhet och annat kring det. Det finns till exempel en fallskyddsutbildning som är bra att gå, om du jobbar med höga höjder eller på tak. En fallskyddsutbildning har ett visst antal grundstenar. Dels är det hur man får en sund arbetsmiljö men även hur man skapar rutiner med struktur. Kursen ger både teoretisk och praktisk kunskap så att man kan bidra till att det blir minskat med fallolyckor. 

Gå en ställningsbyggare utbildning

Att gå en ställningsbyggare utbildning är bra om du bygger eller leder ställningsbyggen. Om ni bygger ställningar upp till 9 meter eller leder byggen som har sådana ställningar, så är det mycket nyttigt att gå en utbildning som lär dig om hur man monterar upp och ner dem, hur de ska ändras, hur man kan göra för att minska risker med olyckor och så vidare. Denna utbildning leder även till certifikat. Går du en ställningsbyggare utbildning så kommer du även att få behörighet för lastkopplare och signalman i enlighet med kunskapskraven för användning av lyftanordningar och lyftredskap.

Som yrkesarbetande är det viktigt att du håller dig uppdaterad med olika utbildningar. Det är för din säkerhets skull så väl som andras. Utbildningar inom säkerhet och få en certifiering är även ibland ett krav för att du ska få fortsätta med att jobba med det just du gör!

 

11 Jan 2018