Ha ett bra personligt brev

Vi har tidigare skrivit om vikten av att lägga ner tid på sitt CV. Minst lika viktigt är det att lägga tid på det personliga brevet. Det många gör fel är att de skriver ett enda och skickar till alla ställen där de söker jobb. Söker du jobb på till exempelvis Vecto, läs mer här om dem, så är det bra att ha ett fokus som är mot företaget. Att du i ditt brev lyfter fram vad du är bra på som passar just den annons och företag du söker för. Brevet ska lyfta fram bra egenskaper hos dig, på ett kort och koncist sätt. 

Skriva ett personligt brev

Innan du börjar att skriva på en ansökan och ett personligt brev så bör du studera jobbannonsen ordentligt för att ta reda på vad det är som efterfrågas. Matcha sedan det med dina egna kompetenser som du känner att du har. Sedan, inled brevet med att tydligt, kort och slagkraftigt förklara varför du söker tjänsten och varför du är rätt för jobbet. Du kan alltså sälja in dig i detta brev. Det gör du genom att lyfta de erfarenheter, kunskaper och resultat du har som är mest relevanta för tjänsten.

Avsluta brevet med en uppmaning om att du ser fram emot att få komma på intervju. Se även till så att ditt CV matchar ditt personliga brev. Det är ju bra att ha de meriter du talar om även på ditt cv.

14 May 2021