Hur planerar man ett bröllop på bästa sätt?

Ska man ha ett bröllop så gäller det att planera en hel del och det i god tid. Det finns en del saker att tänka på och det oavsett om det är stort och påkostat eller litet och enkelt. Det första ni måste göra är att sätta en budget, för vad ert bröllop ska få kosta. Att veta hur mycket pengar man har att röra sig med är avgörande för all fortsatt planering. Sedan är det bra att bestämma hur ni vill ha ert bröllop. Ni kanske vill ha ett tema? Hur många gäster ska det komma? Var vill ni att bröllopet ska äga rum? Ett hett tips är att ha bröllop i Skåne, läs mer på https://www.xn--brllopskne-85a1r.se/ om det.

Ha en god framförhållning

Se till att utse och meddela vilka som ska vara tärna, marskalk, värdpar och toastmaster. Bestäm sedan vigseldatum och boka lokal. Det är bra att skicka ut en ”save the date” till gästerna. Sedan kan ni boka och ornda med saker som  fotograf, festlokal, cateringfirma, underhållning, transport, eventuella övernattningar, florist, konditor, frisör och vigselförrättare. Se också över klädsel och börja fundera på inbjudningskorten och övrig dekorationer.

Skicka ut inbjudningskorten ungefär sju veckor före bröllopet. Be gästerna svara drygt en månad innan bröllopet. Sen är det dags att hämta klänning och vigselringarna. Boka en eventuell bröllopsresa. Glöm inte kolla att passen är giltiga. Ni måste även beställa blanketter om hindersprövning och eventuell anmälan om byte av efternamn från Skatteverket. Träffa vigselförrättaren och gå igenom vigselakten. Sen glöm inte att ha skoj med vänner på din möhippa/svensexa!

För mer tips och vad som ska göras bara ett litet tag innan, så finns det smarta checklistor på nätet att avända sig av.

 

7 Nov 2018