Kan man byta fönster på egen hand?

Funderar du på att byta ut de fönster du har idag mot nya i pvc? Du kanske då undrar om det är något du kan göra själv. Är du det minsta händig, så är det ofta inga problem att göra själv. Dock kan det vara bra att ha minst en vän till hjälp, om det är normalstora fönster. Först är det bra dock att fundera på var du ska köpa fönster. Det finns ett bra ställe som har just pvc fönster, läs mer här om dem. Sedan kan det vara bra att leta upp en guide som talar om steg för steg hur du ska göra för att dels ta ner de gamla, dels hur du ska montera in de nya.

Byta fönster med hantverkare?

Du som inte vill byta fönster själv, du kan så klart anlita en hantverkare. Du kan ju då använda dig av ROT-avdraget, så blir det inte superdyrt. Sedan finns det ju de fönstertillverkare som även erbjuder montering av de fönster du köper av dem. Så det är ju bra att kolla upp hur den fönstertillverkare du köper av gör.

Hitta rätt fönster

För att få fönster som passar, mät dina gamla. Se även till att de nya passar in i hur huset ser ut. Har du ett äldre hus, så är det ju dumt att sätta in allt för moderna! Sen, fundera på funktioner samt kolla noga upp vad de har för olika märkningar med mera.

8 Feb 2022