Läsa på om nya saker

Läsa på om nya saker, och lära sig om saker är ett bra sätt att utmana hjärnan på. Det kan vara allt från att lära sig ett nytt ämne, till att lösa sudoku, till att spela schack. Jag brukar roa mig med att googla på ord, som elektriska ställdon, och se var jag hamnar, sen läser jag på om just det. Jag hittar orden i tidningar, på nätet, eller på andra ställen. Just detta att jag nämner elektriska ställdon är för att en kompis pratade om detta i samband med nåt han gjorde på jobbet och då var jag ju tvungen att googla och läsa om det.

Vad är elektriska ställdon?

Elektriska ställdon används inom industrin. De används i i processtekniska anläggningar. Jag har inte läst på allt om ämnet ännu, det var ganska så avancerat. Men vad jag hittills läst är att det används i samband med  allt från vatttenförsörjning och energisektorn till olje- och gasindustrin. Ja ni ser, det gäller att tvista hjärnan kring detta ämne!

Göra andra nya saker

Utmana sin hjärna kan man även göra på flera andra sätt. Inte bara genom att läsa om elektriska ställdon. Det är att göra saker man inte gjort förut, från att hoppa bungyjump, till att sätta sig på ett tåg och prata med främlingar. Jag tror det är viktigt att utmana hjärnan på en mängd olika sätt. Det gör även att man utvecklas som person, samt att man lär sig en massa på kuppen!

24 Nov 2017