Låt sommaren vara tiden då hjärnan får vila

De allra flesta dagar på året så har vi fullt upp med att göra en massa saker. Många gånger har man ett jobb, som gör att hjärnan ständigt är aktiv. Man bör se till att man under sin semester inte har en massa måsten. Är det så att du behöver laga bilen, ser en annons köp här så är det inte så att det är ett måste, precis just nu. Även om du behöver tillsatser till bilen, så visst köp nu, men gör det sen. Eller lämna in bilen på en verkstad? 

Många känner att under semestern så måste jag laga bil, renovera hus, fixa trädgård och en massa mer av alla dessa måsten. Dock är det ett måste att faktiskt bara var och vila upp sig med.

Ladda batterierna

Dina egna "batterier" behöver laddas upp och det görs ju bäst under den tiden som det är semester. Det är inte vardag, det är inte upp varje dag till jobbet. Du kan sova ut, gör det du känner för, när du känner för det. Vår hjärna är ofta aktiv, även om vi tror att den vilar. Vad som får dig att känna dig utvilad vet ju bara du. Det är du som bäst avgör hur din hjärna får en paus. Men se i alla fall till så att den får det, ett litet tag, även om det inte är hela semestern. 

17 Jul 2019