Ordna kalas?

Vad gäller när man ska anordna barnkalas? Vilka ska man bjuda? Hur fungera det med en skattjakt? Ska man köpa tårta eller baka egen? Det är många frågor som föräldrar ställer sig, särskilt om det är första gången som man ska ha ett kalas för sina barn.

Det där med vilka man ska bjuda, det kan vara svårt. Ofta är det barn från dagis upp till skolålder man ordnar kalas för, och ska man bjuda hela klassen, eller bara halva? En regel kan vara att bjuda lika många barn som ditt barn fyller, så fyller han eller hon sex år, så bjud sex barn.

Ha tydlig information på inbjudan, så att de som kommer vet om det bjuds på mat eller bara fika, så att ingen ätit för mycket eller för lite innan de kommer.

Olika aktiviteter kan vara kul på ett barnkalas. Fiskdamm, skattjakt, disco, med mera. Allt beror på hur gammalt ditt barn är och vad de tycker är kul att göra. Yngre barn föredrar fiskedamm, medan äldre barn roas av att gå på skattjakt efter den där efterlängtade godispåsen.

Fixa rätt kalasprylar

Ska ni bjuda på fika, eller på mat? Då gäller det att ha något att servera detta på. Är det många barn så kan det bli mycket disk, om ni inte ser till att köpa engångsmuggar och tallrikar förstås. Sedan dekorationer är alltid trevligt, ballonger utanför dörren och så vidare. På Kalashuset finns det en hel del av detta om ni behöver handla hem!

2 Mar 2017