Städa som ett proffs

Något som krävs av alla, det är att städa där hemma. Det spelar ingen roll om du har en studentlägenhet, ett hus eller en mellanstor lägenhet. Det som skiljer det åt är hur mycket du har att städa. Ju större yta, desto mer har du så klart att städa. Ett bra sätt att få det städat är klart att anlita ett städföretag. Det finns studentstäd för studenter till bättre pris så väl som hemstädning för dig med familj. Är det så att du hellre städar själv, men vill göra det som ett proffs, då har jag ett gäng med tips för dig.

Bra tips för städningen

När du ska städa hemma är det bra att tänka hela hemmet som ett rutsystem. Du tar därmed alla ytor och visualiserar dem som ett rutnät. Då är det enklare att inte missa något då du städar. Golven, de ska du ta sist. Ha som reel att arbeta uppifrån och ner. Att använda rätt sorts städhjälpmedel är bra med. Sedan kan du även använda oväntade saker att städa med. Som tvättbara tygblöjor som är perfekta att ha som poleringsverktyg. 

Om du vill organisera på bra sätt hemma, sätt upp en massa krokar. Där kan du hänga upp det mesta egentligen.

Sedan är det smart att göra olika saker samtidigt. Skura ur handfatet medan du borstar tänderna, eller diska medan du lagar mat. Du blir mer effektiv då. Sedan se alltid till att lägga tillbaka saker där de ska vara direkk och undvik bra och ha högar!

1 May 2020