Ta semester är bra för hjärnan

Hjärnan är vårt kanske mest komplicerade organ, som vi fortfarande vet för lite om. Ta bara det där med nattsömnen. Förut trodde man att kroppen i stort behövde den där nattsömnen för att orka nästa dag. Numera vet vi att det är inte så mycket kroppen, som hjärnan som behöver strukturera, bearbeta och vila. Vi sover ju för att drömma, och drömmarna är hjärnans sätt att bearbeta och sortera alla intryck vi fått under dagen.

Hjärnan behöver semester

På samma sätt är det med hjärnan och semstern. Det är inte så mycket kroppen som behöver semester, som det är hjärnan som behöver den! I de flesta jobb, är det hjärnan vi använder dagarna i ända. Nuförtiden när vi är uppkopplade mot internet 24/7 är det ännu viktigare än någonsin att vi låter hjärnan få semester. 

Själv har jag bestämt att min hjärna minsann ska få semester i år. Därför har jag letat hus på Mallorca. Nu är det inte särskilt lätt att hitta hus på egen hand, när jag inte behärskar spanska och inte vet vilka standar de har på husen där. Jag tänker att det är lätt att bli lurad, om man inte har en pålitlig mäklare på Mallorca. Och titta vad jag hittade! Jag hittade en mäklare som förmedlar både hus, och lägenheter, både i stan, med nattliv, och på "landet" nära naturen, med fantastiska vyer.

22 Apr 2017