Vad ingår i en flyttstädning?

En flyttstädning det är en städning som alltid görs i samband med att du flyttar. I en sådan så ingår det en hel del moment. Det du kan göra är att boka en städfirma att göra det åt dig, www.stadcompaniet.se är en bra sådan. Du kan även göra det på egen hand så klart. Men se då till att du verkligen har gott om tid på dig, för det krävs att du är riktigt noggrann!

Städa från golv till tak

En flyttstädning är som sagt en noga städning från golvet till taket och sedan få med allt som finns där emellan! Det räcker därmed inte att ta ett varv med dammsugare och mopp och tro det ska räcka. Du måste även torka av alla lister, karmar, kontakter så väl som torka ur skåp och garderober. Du måste även göra riktigt rent i köket, genom att göra rent ugnen, fläkten, kyl, frys, avlopp och glöm inte dra ut spisen och gör rent bakom! Badrummet är även det en hel del att inte missa! Golvbrunnen ska göras rent, kakel ska torkas av, badkar eller dusch måste städas och så vidare.

Därtill ska du även göra rent bakom element, putsa fönster samt du inte heller får glömma bort biutrymmen som förråd eller balkong. 

Använd checklista

Då det är många moment som ska göras och som inte får glömmas så kan det vara värt att ha en checklista att kolla på och bocka av det du gjort. 

16 Sep 2022