Viltkött är riktigt gott att äta

älgtjurar

Äta viltkött, det är gott! Dock så jagar jag inte på egen hand. Som tur är så har jag en kompis som är jägare. Så jag brukar få lite älg, rådjur och annat smått och gott. Han tipsar förresten om att köpa värmesikte på handladigitalt.se så väl som att de har andra bra saker för den som är ute mycket i naturen, så som kikare, värmekamera, och mycket mer. Angående viltkött, det är inte alla som vet hur man ska laga det för att det ska smaka allra bäst. Allt för många överkör det och då blir det torrt!

Att laga viltkött

Det är inte så svårt som man kan tro ändå att laga till viltkött. Det du kan göra är att bryna köttet i stekpannan, sätt in det i ugnen på 125° med en köttermometer och var noga med att inte översteka det helt enkelt! Det finns många bra temperaturtabeller på nätet att använda sig av.

Det är ett måste att helsteka viltköttet så att det blir saftigt. Skivar man det innan, så blir det torrt. Krydda även med försiktighet. Viltkött har en egen smak som ger ett unikt mervärde!

Köttet ska vara rumstempererat innan du ska laga till det, så ta fram det ett par timmar innan det är dags! När köttet uppnått önskad kärntemperatur i ugnen lägg det på en skärbräda av trä och låt det vila minst 15 minuter under folietäcke innan köttet skärs upp. Då stannar köttsaften kvar.

Viltkött är ett väldigt magert kött i sig, så det är gott att servera det med en lite fetare sås eller ett enkelt kryddsmör.

 

19 Sep 2019